Handboek positieve psychologie : theorie, onderzoek en interventies - Bohlmeijer, Ernst, ....-; Jacobs, Nele, ....-; Walburg, Jan Auke, ....-; Westerhof, Gerben, ....- (Amsterdam : Boom, 2021)
Eigen kracht, zingeving en behoefte als uitgangspunt De positieve psychologie is een snelgroeiende stroming in de psychologie die naadloos aansluit bij de algemene denkwijze dat de mogelijkheden van de mens leidend moeten zijn, en niet de beperkingen. Het erkennen van en het omgaan met negatieve emoties en moeilijke leefomstandigheden zijn hiervan wezenlijke onderdelen. Deze tendens is te zien op vrijwel alle gebieden binnen onze samenleving: in het onderwijs, in organisaties en in de (geestelijke) gezondheidszorg. Geheel herziene editie van Handboek positieve psychologie Sinds de verschijning van de eerste editie van Handboek positieve psychologie (2014) heeft de positieve psychologie zowel wetenschappelijk als in de uitvoering een grote ontwikkeling doorgemaakt. Deze geheel herziene editie, met maar liefst elf nieuwe hoofdstukken, geeft een geactualiseerd overzicht van de onderbouwing, toepassingen en interventies van de positieve psychologie. Daarmee vormt het een solide basis voor professionals en studenten met interesse voor dit vakgebied.
Keywords: Positieve psychologie