Vuil vel : veertig Vlaamse volkssprookjes - De Sterck, Marita, 1955-; Thys, Jonas, ....- (Wommelgem : Van In, 2023)
Marita de Sterck bundelde 40 Vlaamse volkssprookjes in hun originele versie, voorzien van lino’s van Jonas Thys die de ruwheid van de sprookjes visueel versterken. De onbekende verhalen verrassen door hun agressieve of erotische aard. Soms hard en wreed en koud, soms baldadig en ironisch, altijd met veel lef en fantasie. Als een meesterverteller bewerkt en hervertelt De Sterck ze met een vlotte taal, terwijl zij de oude, smeuïge woordenschat, zinsconstructies en uitdrukkingen respecteert.
Keywords: Fantasie; Volkssprookjes