Mijn vriend Hitler - De Loof, Piet, ....- (Wommelgem : Van In, 2023)
Oostenrijk, 1905. Na een concert ontmoet de zeventienjarige Gust een gelijkgestemde ziel: Adolf Hitler. De jongens delen een passie voor muziek en kunst, worden beste vrienden en gaan samen studeren in Wenen. Adi heeft zo zijn eigen ideeën over kunst, cultuur en politiek en duldt absoluut geen tegenspraak. Gaandeweg achterhaalt Gust enkele goed bewaarde geheimen van Adi. Na een zomervakantie blijkt Adi spoorloos verdwenen. Pas jaren later zal Gust zijn jeugdvriend terugzien …
Keywords: Hitler; Vriendschap