Dit is mijn dag - Chambers, Aidan, 1934-; Jorna, Annelies, ....- (Wommelgem : Van In, 2023)
Dit boek bevat zestien korte verhalen over één dag uit het leven van zestien verschillende mensen. Eén dag die voorgoed het leven van die mensen verandert. De verhalen gaan over liefde, opkomen voor zichzelf, haat, wraak … de dieper liggende gevoelens van mensen. Sommige zijn een realistische weergave van wat zou kunnen gebeuren, maar toch zit er vaak ook een kwinkslag, een twist, een onwaarschijnlijk gegeven in. Verrassende verhalen die nog lang blijven nazinderen.
Hans Christian Andersen Award, 2002
Keywords: Gevoelens; Korte verhalen