De duizend ikken van Daan - Goeminne, Siska, ....-; Eyckerman, Merel, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2020)
Daan heeft niet één, maar wel duizend ikken. Bij opa duiken er een hoop happy ikken op: zijn plezante ik, zijn blije ik, zijn zalig zotte ik en zijn zielstevreden ik. Bij meester Jef komt super-ik tevoorschijn. Maar die druipt snel af als hij hardop woordjes moet lezen. Als iets niet meteen lukt, komt zijn dubbel-en-dwarse, dikke ik naar buiten, in het zwembad zijn trotse ik en in de winkel zijn stugge ik. Er is maar één plek waar alle duizend ikken van Daan altijd weer tevoorschijn mogen komen …
Keywords: Identiteit; Prentenboeken; Gevoelens-Gedrag