Slagen met dyslexie in het hoger onderwijs - Tops, Wim, 1979-; Callens, Maaike, 1980-; Brysbaert, Marc, ....- (Gent : Owl Press, 2018)
Dit boek is de ideale uitgave voor studenten met dyslexie die de stap naar het hoger onderwijs zetten of reeds gezet hebben. Naast algemene informatie over dyslexie biedt dit werk allerlei tips en hulpmiddelen voor studenten met dyslexie om hun studies in het hoger onderwijs efficiënt aan te pakken en zo hun slaagkansen te vergroten. Ook de ouders, leerkrachten en begeleiders van deze studenten hebben baat bij de inhoud van dit boek. Deze uitgave is het resultaat van een grondige internationale literatuurstudie in combinatie met de onderzoeksresultaten van de auteurs en werd aangevuld met talrijke bevindingen uit de praktijk. Studeren met dyslexie is een uitdaging, maar dankzij dit werk kunnen studenten en hun begeleiders gericht aan de slag.
Keywords: Dyslexie