Muzische inspiratiegids : dansexpressie - Tielemans, Maud, ....-; Crul, Koen, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2023)
Het boek Dansexpressie maakt deel uit van een reeks muzische inspiratiegidsen. Deze gidsen werden ontwikkeld vanuit de didactiek van Zeppelin die leerkrachten en begeleiders ondersteunen in het uitdenken van inspirerende en doelgerichte muzische activiteiten. Elke muzische inspiratiegids zet een werkvorm centraal uit drama, dans, beeld, muziek of media. Op die manier bouw je aan een bibliotheek vol muzische inspiratie. In deze gids vind je tal van uitgewerkte dansactiviteiten en lesideeën voor de drie leeftijdscategorieën: small (leeftijd van 4 tot 6 jaar), medium (leeftijd van 7 tot 9 jaar) en large (leeftijd van 10 tot 12 jaar). Bij elke leeftijdsgroep vertrekt er steeds één les vanuit de leefwereld, één vanuit diverse leercontexten en één vanuit de kunsten. Op die manier krijg je een brede waaier aan procesgerichte kunstzinnige activiteiten. Bij dit boekje vind je online gratis ondersteunend lesmateriaal.
Keywords: Dansexpressie