Wat elk kind nodig heeft : 5 basics voor krachtig en ontwikkelingsgericht ouderschap - Hammenecker, Klaar, ....- ([Tielt] : Lannoo, 2021)
Ouderschap gaat vaak gepaard met heel wat stress. De vele - vaak tegenstrijdige - opvoedingsadviezen waarmee je als ouder om de oren wordt geslagen, breng je mogelijk nog meer aan het twijfelen. Klaar Hammenecker gaat in dit boek terug naar wat de essentie van opvoeden is: kinderen geven wat ze nodig hebben om uit te groeien tot zelfredzame, veerkrachtige en liefdevolle jongvolwassenen. Op basis van haar jarenlange ervaring als kinderpsychologe reikt ze 5 opvoedbasics aan die in elk levensfase van je kind een welkome basis zijn om op terug te vallen. Zo kun jij - op maat van jouw gezin en je eigen opvoedstijl - jezelf én je kind in zijn kracht zetten, zodat je kind kan uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. Want de beste ouders? Die maken zichzelf op termijn overbodig!
Keywords: Ouderschap