Digitale didactiek Hoe? Zo! : 30 manieren om je lespraktijk te versterken met technologie - Bogaert, Griet, ....-; Schroeven, Mitte, ....- (Tielt : Uitgeverij Lannoo, 2023)
Meer en meer maken digitale tools deel uit van de dagelijkse lespraktijk. Voor veel leraren is dit even zoeken: het aanbod aan tools is immens en je hebt best wat technische knowhow nodig om technologie vlot te integreren in je les. Digitale didactiek. Hoe? Zo! helpt je aan de hand van 30 vragen verder op weg. Bij elke vraag krijg je een aantal, handvatten, concrete tools en casussen aangereikt. Zowel techneuten als digibeten krijgen in dit boek tips om net een stapje verder te gaan. Hoe vind je je weg in het aanbod? Hoe stel je goede digitale toetsen op? En hoe maak je een duidelijk leerpad? Ook digitale ondersteuners op school krijgen tips om een geslaagd ICT-beleid op te stellen en succesvol te professionaliseren.
Keywords: Digitale didactiek