Grimm - Grimm, ....-; Van Hengel, Ria, 1939-; Dematons, Charlotte, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2022)
Bundel met alle tweehonderd sprookjes zoals ze verzameld zijn door de gebroeders Grimm. Met, ook paginagrote, waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
De vertaling is gebaseerd op Brüder Grimm, Kinder- und Hausmärchen. Ausgabe letzter Hand, bezorgd door Heinz Rölleke, Philip Reclam Jun., Stuttgart 1997. Voor de sprookjes is ook gebruikgemaakt van een Duitse uitgave van Magnus Verlag Essen, z.j., ter beschikking gesteld door het Brüder Grimm Museum in Kassel.
Keywords: Sprookjesboek; gRIMM