De wachtlijst voorbij : over voorrang geven in tijden van schaarste. - Gevaert, Koen, ....-; Keinemans, Sabrina, ....-; Roose, Rudi, ....- (Gent : Academia Press, 2024)
Stel je voor dat de tijd van de wachtlijsten in de zorg voorbij is. Daar kan toch niemand tegen zijn? Helaas is dat niet het geval en botsen al te veel mensen op de harde realiteit van te beperkte middelen. Die realiteit neemt meestal de gedaante aan van een wachtlijst.Zolang dat zo is, moeten moeilijke keuzes gemaakt worden. Als de wachtlijst niet voorbij is, wie steekt dan de wachtlijst voorbij? Op basis waarvan bepalen professionals of iemand voorrang krijgt? En hoe doe je zoiets op een rechtvaardige manier?
Keywords: Jeugdhulp