Insecten : het geflipte leven van zespotigen en andere vreemde beesten - Berx, Peter, ....-; Scheire, Lieven, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2024)
Lieven Scheire is zot van insecten. En Peter Berx weet alles over insecten (hij is een entomoloog). Die combinatie van passie en kennis leidde tot het beste en plezantste insectenboek aller tijden. Over hoe je zelf op safari kan trekken op zoek naar de tofste zespotige beestjes in je eigen tuin of park (van het ‘stinkende kortschild’ tot de ‘wollige appelbloedluis’). Maar zoveel meer prangende vragen worden beantwoord, als daar zijn: Kunnen insecten pijn lijden en mogen we vliegen kwaad doen? Bestaan er zombie-insecten en waarom willen we insecten vooral vermoorden? Hebben insecten een eigen wil en kunnen ze zich vermommen? Hoe kweek je thuis insecten of bouw je een bijenhotel en waaròm zou je dat doen?
Keywords: Insecten