Weet wat je meet : Een statistiekspel op verschillende niveaus - Hassefras-Zuidbroek, Marijke, ....-; Drissen, Fred, ....-; Steentjes, Melanie, ....-; Agterberg, Desiree, ....- (Amsterdam : Nederlandse vereniging voor Wiwkundeleraren (NVvW), 2024)
Dit eerste deel in de Giraf-reeks is een kaartspel. Wie legt de kaartjes foutloos op de juiste plek? Het doel van dit spel is door middel van sorteren van kaartjes de meetschalen uit de beschrijvende statistiek te leren kennen. Er zijn drie niveaus waarop het spel gespeeld kan worden. Het spel kan door individuele leerlingen worden gespeeld en ook in groepjes. Het spel kan worden uitgebreid door eigen kaartjes/vragen toe te voegen. Dit spel kan ook buiten de doelgroep van de Giraf-reeks worden ingezet. Zo kan dit onder andere worden gebruikt voor het statistiekonderwijs in de bovenbouw van het VO.
6011432269266 (EAN)
Vakdidactische optwerpprijs van de NVvW - 2018
Keywords: Statistiekspel