De Inclusie marathon : over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer - Bouchallikht, Kauthar , Zoë Papaikonomou, ....-; Papaikonomou, Zoë, ....- (Amsterdam : University Press, 2023)
Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft? In 'De inclusiemarathon' interviewen auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak. Het maakt van 'De inclusiemarathon' een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.
Managementboek van het jaar 2022
Keywords: Diversiteitsmanagement; Inclusie; Intercultureel personeelsbeleid