Draakje Vurig en de spiegel - Intrabartolo, Josina, ....-; Van Olphen, Janneke, ....-; Goudappel, Martine, ....- (Bennekom : Scrivo Media, 2021)
Draakje Vurig gaat winkelen met zijn moeder, maar in de schoenenwinkel gaat het niet helemaal zoals hij wil. Draakje vindt dit niet leuk en laat dat op zijn eigen vurige manier merken! Als hij weer thuis is, voelt hij zicht verdrietig. In de spiegel ziet hij een dom, lelijk monster. Gelukkig heeft zijn moeder een andere spiegel... Een positief zelfbeeld is belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Naast het herkenbare, prachtige geïllustreerde Draakje-verhaal voor kinderen, staan daarom achterin dit boek waardevolle uitleg en inzichten voor ouders en verzorgers. Zodat zij het kind kunnen helpen op een positievere manier naar zichzelf te kijken.
3-5
Keywords: Hooggevoeligheid; Positief zelfbeeld; Prentenboek