Digitaal leren : slimme keuzes maken: de juiste digitale leermiddelen in jouw klas - Valcke, Martin, ....-; Boelens, Ruud, ....-; Cabbeke, Bram, 1993-; Detienne, Loulou, ....- (Gent : Owl Press, 2023)
Een waaier aan digitale tools heeft ‘leren’ interactiever en digitaler dan ooit gemaakt. Van kennisclips en blended leren tot flipped classrooms, van educatieve games tot LMS-systemen: sommige scholen en bedrijven zijn al jaren aan het experimenten, anderen werden door de coronapandemie van dag op dag gebombardeerd tot online kennisdelers. Maar verhogen al die digitale tools effectief de leskwaliteit? En hoe zorg je ervoor dat iedereen actief aan de slag gaat tijdens digitale lesmomenten? Digitale didactiek verschilt nauwelijks van didactiek in het algemeen. In dit boek ontrafelt professor Onderwijskunde Martin Valcke haarfijn hoe we sterke lessen en leermomenten kunnen creëren door onderbouwde keuzes te maken. Een evenwichtige didactische balans stemt de leerdoelen, de leerstof, de werkvormen, de media én de evaluatie van lesmomenten op elkaar af.
Keywords: Digitaal leren; Digitale didactiek