Zelfs vogels zijn verlegen - Egmond, Manouk van., ....- (Zutphen : Mazirel Pers, 2023)
In een wereld die steeds meer draait om zichtbaarheid en zelfpromotie is het niet handig om stil te zijn. Daarom doen we met z’n allen hard ons best om iedere vorm van verlegenheid te onderdrukken, verhullen en op te poetsen. Verlegen mensen worden ondertussen om de oren geslagen met goedbedoelde adviezen: ‘Laat jezelf wat meer zien!’ Manouk van Egmond is al zo lang ze zich kan herinneren verlegen en meent dat dit geen afwijking of ziekte is, maar een doodnormale eigenschap. In dit boek, waarin vele wetenschappers, filosofen en ervaringsdeskundigen aan het woord komen, vertelt ze je over de rol van verlegenheid in haar leven en de maatschappij.
"In een wereld die steeds meer draait om zichtbaarheid en zelfpromotie is het niet handig om stil te zijn. Daarom doen we met z’n allen hard ons best om iedere vorm van verlegenheid te onderdrukken, verhullen en op te poetsen. Verlegen mensen worden ondertussen om de oren geslagen met goedbedoelde adviezen: ‘Laat jezelf wat meer zien!’ Manouk van Egmond is al zo lang ze zich kan herinneren verlegen en meent dat dit geen afwijking of ziekte is, maar een doodnormale eigenschap. In dit boek, waarin vele wetenschappers, filosofen en ervaringsdeskundigen aan het woord komen, vertelt ze je over de rol van verlegenheid in haar leven en de maatschappij."
Met literatuuropgave.