Het zakboek voor het begeleiden van startende leraren en zij-instromers - Wessel, Karin, ....- (Huizen : Pica, 2024)
In dit boek geeft Karin Wessel jou als begeleider en/of coach handvatten die je tijdens de inductiefase van startende leraren en zij-instromers kunt gebruiken. Waar lopen de starters zoal tegenaan tijdens de eerste jaren? Hoe kun jij als begeleider of doach daar het beste op aansluiten en inspelen? En wat is het verschil tussen begeleiden en coachen? Aan de hand van zes toonaangevende elementen uit het inductielandschap, waaronder het lieve juf-syndroom en de metafoor van je landje, wordt geschetst hoe je als begeleider of coach bij ieder element op een goede manier kunt aansluiten. Het zakboek bevat daarnaast handige vragen, verwijzingen naar bruikbare websites en tips.
Keywords: Leraren