Een reis als geen ander - Artigue, Julien, 1981-; Thiry, Frédéric, ....- (Averbode : Averbode, 2024)
Eerlijk gezegd, tot voor kort had ik nog nooit van Guiuan gehoord. Toen had ik op televisie een reportage gezien over het eiland. Er werd verteld dat die hele regio verwoest was door het geweld van een supertyfoon. [...] De premier ging er toen met de bewoners praten en waarschuwde hen voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. Dat intrigeerde me! Vooral toen ik vaststelde dat mijn ouders zelfs de naam van dat totaal verwoeste eiland niet onthouden hadden. En dus zeker niet hadden kunnen voorzien dat ze ernaartoe zouden reizen.
Doelgroep: Lager onderwijs, 2e en 3e graad
Keywords: Klimaat