ADHD 2.0 : de nieuwste inzichten en strategieën voor een goed leven met afleiding - Hallowell, Edward M., ....-; Ratey, John J., ....-; Ruijs, Marie-Christine, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, 2023)
Afgelopen jaren zijn we steeds meer te weten gekomen over ADHD. Het oude vooroordeel van de eigenwijze drukke jongetjes is ingeruild voor de wetenschap dat het voorkomt bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. ADHD kan leiden tot problemen op school, werk en in relaties, maar dankzij de gerenommeerde psychiaters én doorgewinterde ADHD’ers Edward Hallowell en John Ratey is er nu een boek dat laat zien hoe je van ADHD juist je kracht kunt maken: hoe je de negatieve kenmerken ervan kunt verminderen en de positieve (creativiteit, out of the box denken, hyperfocus) kunt laten bloeien. Zij doen dat aan de hand van aansprekende voorbeelden en onderbouwd met de laatste wetenschappelijke inzichten. ADHD 2.0 is een motiverende en betrouwbare gids bij het kiezen van een eigen strategie voor een goed leven met afleiding.
ADHD 2.0: new science and essential strategies for thriving with distraction from childhood through adulthood
Keywords: ADHD