Prettig perfect? Omgaan met perfectionisme als student - Backx, Sara, ....-; Vloeberghs, Isabelle, ....- (Antwerpen : UPA, 2017)
Wil je altijd alles heel goed doen in je studie (en daarbuiten)? Vind je het moeilijk om jezelf te ontspannen? Zie je steeds hoe het nog beter kan? Vind je het moeilijk om je hoofd boven water te houden? Perfectionisme kan vervelende gevolgen hebben voor je studie en welbevinden. In Prettig perfect? geven we je handvatten om je perfectionisme om te buigen naar iets positiefs. Aan de hand van concrete opdrachten breng je je perfectionisme in kaart en kan je zoeken naar manieren om er prettiger mee om te gaan. Je kan oefenen met verschillende methoden, vanuit verschillende invalshoeken. Het werkboek werd geschreven door studentenbegeleiders van de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding van de Universiteit Antwerpen. Sara Backx is erkend psycholoog en integratief psychotherapeut (Interactionele Vormgeving), Isabelle Vloeberghs is klinisch orthopedagoog en erkend gedragstherapeut. Het is een werkboek waarmee je individueel aan de slag kan, maar het kan ook gebruikt worden in een begeleiding of psychotherapie.
Dienst voor studieadvies en studentenbegeleiding Departement Sociale, Culturele en Studentgerichte Diensten Universiteit Antwerpen
Keywords: Perfectionisme; Studenten