ADHD : wat echt werkt bij kinderen met ADHD - Van De Voorde, Séverine, 1980- (Kalmthout : Pelckmans, 2024)
Wat echt werkt bij kinderen met ADHD is een praktische gids waarin je ontdekt wat ADHD precies is, wat de belangrijkste tien behoeften van deze kinderen zijn en hoe je ze kunt herkennen in hun soms lastige gedrag. Het boek biedt concrete tools en eenvoudige strategieën aan, zodat je als (groot)ouder, leerkracht, therapeut of (bege)leider anders kunt leren omgaan met dat gedrag. Als je de specifieke eigenschappen, beperkingen en behoeften van een kind met ADHD beter leert kennen, zie je hun gedrag in een ander daglicht. Hierdoor kun je het kind beter snappen, je verwachtingen bijstellen, meer begrip opbrengen voor als het moeilijk gaat en gerichter strategieën inzetten om de struikelblokken te omzeilen en aan te pakken. Deze kinderen kunnen dan (opnieuw) een fijne relatie ontwikkelen met zichzelf, met jou en met andere belangrijke mensen in hun leven.
Voor ouders en leerkrachten
Keywords: ADHD bij kinderen