Waardering werkt : hoe een cultuur van waardering je organisatie laat groeien. - Verstraete, Ludo, ....- (Gent : Owl Press, 2023)
Recent wereldwijd onderzoek, ook uit Nederland en België, toont aan dat een op de drie medewerkers nooit waardering ontvangt, wat resulteert in stijgende verzuim- en burn-outcijfers. Gebrek aan respect, een verkeerde bedrijfscultuur en slecht leiderschap zorgen ervoor dat sommige medewerkers hun baan verlaten, terwijl zelfs degenen die blijven hun betrokkenheid verliezen, waarbij slechts een op de vijf nog geëngageerd is. Waardering werkt onthult het belang en de impact van oprechte waardering op basis van onderzoeksresultaten. Het biedt inzichten uit de psychologie en de filosofie en bevat waardevolle gesprekken met experts, onder wie Dirk De Wachter. Ook experten Ann De Bisschop en Hermina Van Coillie leverden een bijdrage aan het boek. Leer hoe je als organisatie een cultuur van waardering kunt creëren en er de vruchten van kunt plukken: verhoogde retentie, gestimuleerd engagement, verminderd verzuim, verhoogde productiviteit en succes. Dit boek is essentieel voor managers en leidinggevenden die hun medewerkers willen laten groeien en hun organisatie tot een succes willen maken.
Keywords: Leiderschap; Personeelsmanagement