Jagen, verzamelen, opvoeden : wat we van oude culturen kunnen leren over het opvoeden van blije en behulpzame kinderen - Doucleff, Michaeleen, ....- (Amsterdam : Lev., 2022)
Blije en gezonde kinderen dankzij de lessen van oude culturen Michaeleen Doucleff kon in huidige opvoedboeken geen antwoorden vinden op haar opvoedvragen en vroeg zich af of ze die wel kon vinden bij de kennis en ervaring van oude culturen. Met haar dochtertje reisde ze naar drie van de oudste gemeenschappen ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza. Doucleff leerde al snel dat deze ouders niet dezelfde problemen met hun kinderen hebben als wij. Opvallend was hoe verschillend de band is tussen ouders en kind: gebaseerd op samenwerking in plaats van controle en op vertrouwen in plaats van angst. In Jagen, verzamelen, opvoeden deelt Doucleff haar bevindingen en laat ze andere wetenschappers aan het woord.
Hunt, gather, parent : what ancient cultures can teach us about raising children
Keywords: Opvoeding, geschiedenis; Opvoeding