De gids over prikkelverwerking bij kids : 80 praktische (beweeg)tips - Van Snippenberg, Suzanne, ....- (Bennekom : Scrivo Media, 2022)
De hele dag door doet een kind indrukken op. Wanneer die prikkels niet tijdig worden verwerkt, kan dit uitmonden in een driftbui of in teruggetrokken gedrag. Hoe zorg je ervoor dat een kind de prikkels op een goede manier verwerkt? Met welke oefeningen staat je kind letterlijk en figuurlijk steviger in het leven? Hoe kun je als ouder of leerkracht daarbij helpen? In deze handzame, praktische gids geeft kinderfysiotherapeute Suzanne van Snippenberg tachtig tips en oefeningen om kinderen beter in hun vel te laten steken en daarmee hun zelfvertrouwen te vergroten. Toepasbaar voor alle kinderen, maar zeker voor prikkelgevoelige kinderen zoals hooggevoelige, hoogbegaafde kinderen of kinderen met autisme een waardevol hulpmiddel.
Keywords: Bewegingstherapie