Hoogbegaafd opvoeden in de praktijk : lessen van een ervaren moeder om je hoogbegaafde kind nog beter te begrijpen - Gevaert, Tania, ....- (Antwerpen : Cyclus, 2017)
Hoe kunnen ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen hun kind begeleiden in zijn ontwikkelingsvoorsprong? In haar praktijk Samen Slimmer Groeien werkt de auteur met een team dat gespecialiseerd is in hoogbegaafdheid en onderpresteren. Het boek vertrekt van haar eigen hoogbegaafd opvoeden, dat gekoppeld is aan recent wetenschappelijk onderzoek. Elk van haar drie kinderen heeft ze in zijn eigenheid laten opgroeien. Alle kinderen zijn immers uniek. In hun hoogbegaafd zijn hebben zij elk hun uitdagingen gekend (en nog): niet alleen de hoogbegaafdheid op zich, maar ook leer- en ontwikkelingsproblemen tot gewoonweg niet begrepen worden. Vandaag zijn ze succesvolle volwassenen met hun eigen verhaal.
Keywords: Hoogbegaafde kinderen