Wardje Wijsneus, slim en intens - Gevaert, Tania, ....-; Maeckelberghe, Rebekka, ....-; Vansieleghem, Belinda, ....- (Antwerpen : Garant Uitgevers, 2020)
Dit prentenboek biedt hoogbegaafde kinderen en hun ouders of begeleiders een communicatiemiddel om de unieke sociaal-emotionele behoeften te verkennen die gepaard gaan met hoogbegaafdheid. Het boek begint met wat achtergrondinformatie en nuttige tips, daarna leren we Wardje Wijsneus kennen. Het verhaal neemt ons mee met Wardje naar school waar hij te maken krijgt met een aantal sociaal-emotionele uitdagingen. ‘Tante Tania’ biedt daarbij duiding en tips om samen met kinderen naar oplossingen te zoeken voor Wardje’s uitdagingen. Zo leren ze bijvoorbeeld met stress om te gaan en successen te vieren. Dit voorleesboek op kindermaat is een aanrader voor (groot)ouders, opvoeders en leerkrachten van jonge, hoogbegaafde kinderen. Het interactief verhaal biedt een kader om samen met hoogbegaafde kinderen te verkennen hoe d
Keywords: Hoogbegaafdheid; Gevoelens-Gedrag; Prentenboek