Zoekkaart. - Veldwerk Nederland. Kennis- en praktijkcentrum voor natuureducatie; Hulshof, Ruud, ....- ('s-Graveland : Vormgeving Bard87., 2007)
In de natuur is van alles te ontdekken. Met deze zoekkaarten ontdek je zelf de meest voorkomende planten en dieren. Je herkent stap voor stap welke vlinder, wat voor bodem- en waterdiertjes en welke boombladeren en -knoppen je tegenkomt in de natuur. 34 zoekkaarten: - aanspoelsels op het strand - bermplanten aan hun bloemen - bodemdieren - bomen aan bladeren - bomen aan knoppen - bos- en heideplanten - dieren aan hun sporen - dieren van de nacht - duinplanten - gallen op bladeren en knoppen - grassen, varens en mossen - grote grazers - hommels - koolsoorten - landbouwgewassen - libellen - muggen, vliegen, bijen en wespen - muizen - orchideeën - overdag vliegende nachtvlinders - paddestoelen - planten in en bij het water - reptielen en amfibieen - roofvogels - roofvogelsilhouetten - rupsen - schelpen en slakken van strand en wad - spinnen - struiken - vlinders - vogels -vruchten aan bomen - waterdieren - weidevogels
Zo werken de zoekkaarten: Begin bij start. In ieder rondje staat een vraag. Is het antwoord op die vraag ja, dan volg je de pijl met ja. Is het antwoord nee, dan volg je de pijl met nee. Ga zo door met de vragen tot je bij een tekening uitkomt. verglelijk de tekening nog eens goed. Is het dezelfde? Dan weet je de naam, want die staat bij de tekening.
Keywords: Zoekkaart natuur