Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving : het Peace-model - Matheusen, Fanny, ....-; Berebrouckx, Annemie, 1970- (Lannoo Campus, 2023)
In onze superdiverse wereld leven en werken kan mensen onzeker maken, en lijkt soms verwarrend en moeilijk. Diversiteit speelt een rol in onze relaties op de werkvloer, bij dienst- of zorgverlening en in ons onderwijs. Om met die meerstemmigheid om te gaan, moeten we onze angst voor verschil loslaten. Dit boek leert je alles over meerstemmigheid, kruispuntdenken en interculturele competentie. Via tips, reflectievragen en voorbeelden helpt het je te doen en te denken vanuit een open blik, en leert het je de talenten van de heterogeniale professional kennen. Met wie en hoe we samenwerken kan uitdagend zijn. Als we erin slagen ons af te vragen wat we als normaal beschouwen, en onze kaders kunnen herdenken, verruimen en verbreden, dan ontdekken we de ongelofelijke troeven van de meerstemmige samenleving.
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie; Diversiteitsmanagement