Ontwerp je eigen voedselbos - De Jaeger, Louis, ....- (Gorredijk : Sterck & De Vreese, 2024)
Eetbare landschappen, bostuinen, plukbosjes of nog beter: een voedselbos. Klinkt heerlijk toch? Voedselbossen worden hoe langer hoe populairder als invulling van de tuin of grotere landschappen. Het is een landschapsinrichting waarbij voedselproductie, beleving en natuur samen komen. Een voedselbos dompelt je onder in je eigen groene oase met gratis, super lekker en gezonde groenten en fruit. Een mooie, natuurlijke, biodiverse omgeving met verschillende soorten planten, bijen, vlinders, vogels, egels ... In dit standaardwerk neemt voedselbosontwerper Louis De Jaeger je mee door alle stappen van het realiseren van je eigen paradijs op aarde. Van ontwerp en aanplant tot onderhoud, oogsten en verwerken tot zelfs verkopen. Louis De Jaeger richtte het Food Forest Institute op en stichtte het tuin- en landschapsarchitectenbureau Commensalist waarmee hij voedselbossen en eetbare landschappen van 20 vierkante meter tot projecten van 400 hectare ontwerpt. Nu zet hij zich in om zoveel mogelijk oppervlakte grond te transformeren in voedselbossen en agro-ecologie.
Keywords: Voedselbossen