Tijd voor agressiebeleid : werkboek voor medewerkers en beleidsmakers - Icoba, ....- (Brussel : Politeia, 2023)
Tijd voor agressiebeleid is voor iedereen die binnen de organisatie beleidsmatig wil werken rond agressiebeheersing. Na een inleidend hoofdstuk over agressie en over agressie beheersen, reikt het een dynamisch model aan om je agressiebeleid te ontwikkelen, bij te sturen en levend te maken. Het werkboek bestookt je met tips, richtlijnen en inspiratie om op verschillende niveaus maatregelen uit te werken. Het hoofdstuk ‘werkwinkelen’ bevat een resem instrumenten om aan de slag te gaan. Voor het gebruiksgemak kan je de werkwinkels gratis downloaden op deze website Over het boek Tijd voor agressiebeleid is het resultaat van de negenjarige speurtocht van Icoba naar allerhande informatie, materiaal en praktijken rond agressie en agressiebeheersing. Het is een bundeling uit informatiedragers, het werkveld, eigen praktijk ervaringen en vorige Icoba-campagnes. De thema’s preventie, interventie, opvang en nazorg komen in dit boek bij elkaar.
Keywords: Agressiebeleid