Als ik nee zeg, voel ik mij schuldig : hoe je beter voor jezelf kunt opkomen - Smith, Manuel J., ....- (Amsterdam : Ambo|Anthos, 2017)
Heb je moeite om voor jezelf op te komen? Vind je het lastig om kritiek te uiten als ergens ontevreden over bent? En laat je je tegen je zin manipuleren door collega's of (schoon)familie? Zowel in werk- als privésituaties vinden veel mensen het moeilijk om assertief te zijn en nee te zeggen. We voelen ons schuldig als we nee zeggen en proberen er via allerlei uitvluchten aan te ontkomen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen laat Manuel J. Smith zien hoe je je eigen beslissingen kunt nemen en nee zegt zonder je schuldig te voelen. Dit boek helpt je om beter voor jezelf op te komen, waardoor je meer rust zult ervaren in je dagelijks leven.
When I say no, I feel guilty
Keywords: Assertiviteit