Inleiding in de psychologie voor verpleegkundigen - Dijkstra, Pieternel, ....-; Smeets, Bianca, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2010)
Waar hebben mensen behoefte aan? Hoe kun je menselijk gedrag verklaren en begrijpen? Hoe kun je mensen het beste helpen? In de gezondheidszorg heb je voortdurend met dit soort vragen te maken. In Inleiding in de psychologie voor verpleegkundigen helpen we de lezer deze vragen beantwoorden. In dit boek bespreken we, voor de (aanstaand) verpleegkundige, relevante informatie uit verschillende takken van de psychologie, zoals de sociale psychologie, ontwikkelingspsychologie, klinische psychologie, neuropsychologie, persoonlijkheidspsychologie en arbeids- en organisatiepsychologie. Tezamen levert dit de (aanstaand) verpleegkundige waardevolle informatie op over het menselijk functioneren en de, in de gezondheidszorg zo belangrijke, relaties met onze medemens.
Keywords: Inleiding in de psychologie; Verpleegkunde