Nete - Uytterhoeven, Lyne, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2021)
Brabant, 15e eeuw. Nete (13) heeft bepaalde gaven van haar moeder gekregen, die als heks is vervolgd en op de brandstapel is overleden. Na de dood van haar vader gaat Nete op zoek naar haar verdwenen zus. Dan blijkt dat ze wordt achtervolgd. Vanaf ca. 13 jaar.
Laureaat Kinder- en Jeugdjury 2021
Keywords: Historische verhalen; Magie; Vijftiende eeuw; Vlaanderen