33 tips voor vo-didactiek : adviezen uit onderzoek en onderwijs. - Maij, David, ....-; Peeters, Wessel, ....-; Lucassen, Michiel, ....- (Amsterdam : Boom, 2023)
33 tips voor vo-didactiek helpt zowel de beginnende als gevorderde docent die lesgeeft aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het bevat 33 unieke tips voor effectieve didactiek. Iedere tip start met een beknopte samenvatting van de belangrijkste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens worden praktische aanwijzingen gegeven uit de onderwijspraktijk, direct inzetbaar in de les. De auteurs vertellen hoe het leerproces in het leerlingenbrein verloopt, hoe leerlingen leren leren en wat wel en niet werkt.
Keywords: Onderwijs