De andere 50% : je sociale brein als gids voor plezier en succes in je (nieuwe) job. - Verbeiren, Eric, ....-; Van Overwalle, Frank, ....- (Gent : Owl Press, 2022)
De wetenschap staat niet stil. Dankzij nieuwe inzichten in de gedragseconomie hebben we meer inzicht dan ooit in hoe beslissingen in bedrijven genomen worden. Ook beslissingen over jouw carrière. Voor De andere 50% sloegen een ervaren manager met meer dan dertig jaar op de teller en een professor sociale psychologie en neurowetenschap de handen in elkaar. Zo krijg je het beste van twee werelden: een wetenschappelijk onderbouwde én praktische gids die je stap voor stap door je eerste negentig dagen van je nieuwe job loodst. In dit boek ontdek je hoe beslissingen in het brein tot stand komen en hoe je die kennis kan toepassen in elke stap van je (nieuwe) job. Hoe kan ik me mentaal en fysiek voorbereiden? Hoe kan ik een verpletterende eerste indruk nalaten? Hoe onderhandel ik succesvol met mijn manager? Hoe navigeer ik in het doolhof van meetings, communicatiekanalen en bedrijfsbelangen? Hoe blijf ik mezelf in een alsmaar complexere bedrijfswereld?
Keywords: Arbeidstevredenheid; Bedrijfspsychologie; HR