De Belg : Christian van Thillo, de mediakoning van de Lage Landen. - Koster, Mark, ....- (Amsterdam : Prometheus, 2024)
Christian Van Thillo is de grootste mediaondernemer van de Lage Landen, maar ook een mysterie. De geheimzinnige Belg is eigenaar van tientallen kranten en tijdschriften, van radio- en televisiezenders en van onlinemerken. In Nederland bezit hij de Volkskrant, AD, Het Parool, Trouw, NU.nl, Qmusic, Libelle, Margriet en zeven regionale kranten. Zijn laatste prooi is RTL Nederland. In België regeert hij over Het Laatste Nieuws, De Morgen, een schap vol tijdschriften én de commerciële televisiezender VTM. Zijn imperium voedt ons dagelijks met nieuws, meningen en lifestyleadviezen. En daarbij speelt de Antwerpenaar soms een duistere rol in de coulissen. De Belg is een onthullende biografie over de schaduwmacht in Nederland en België. Een epos over een rijkeluiszoon die via machinaties een miljardenbedrijf kon opbouwen en nu mede bepaalt wat u moet vinden en hoe u zich moet gedragen. De Belg is dé must-read over een charmante mediamagnaat die via politieke connecties, met subsidies en steun van loyale werknemers zijn stempel drukt op ons leven en welzijn. Een levensverhaal over een mediaman die zich onaantastbaar waant.
Keywords: Journalistiek