Wortels en vleugels in verbinding : een doeboek over positieve communicatie, respect, feedback, conflicthantering, vertrouwen en samenwerken. - Vandenberghe, Tijl, ....-; De Wree, Eveline, 1981-; Ceunen, Bart, ....- (Maastricht : Mosae Verbo, 2023)
Ontdek Wortels en vleugels in verbinding en laat je meeslepen in een reis naar persoonlijke groei en verbinding. Deze uitgave is een essentieel handboek voor opvoeders, leerkrachten en begeleiders... Kortom, voor iedereen die in aanraking komt met jongeren. Dit boek ondersteunt de ontwikkeling van jongeren op drie cruciale domeinen: autonomie, competentie en verbondenheid. Aan de hand van praktische oefeningen biedt het een unieke combinatie van benaderingen, zodat iedereen zijn eigen aanpak kan vinden. Door te werken aan deze basisbehoeften ontstaat er een krachtige bron van energie en veerkracht. Jongeren ontdekken hun interesses, ontwikkelen hun capaciteiten en bouwen waardevolle relaties op. Hierdoor vinden ze hun plek in de samenleving. Wortels en vleugels in verbinding nodigt uit tot reflectie, grip op gedrag en het vinden van balans tussen zichzelf en anderen. Het biedt een heldere structuur met inspirerende oefeningen. Laat dit boek je gids zijn op weg naar persoonlijke groei, veerkracht en diepe verbinding. Ontdek de kracht van Wortels en vleugels in verbinding en leg een sterke basis voor jongeren.
Keywords: Ontwikkeling jongeren