Ergotherapie bij psychische kwetsbaarheid : Basisboek voor kwaliteitsvolle hulpverlening - Castelein, Nele, ....-; Collier, Chris, ....-; Vandemaele, Siska, ....-; Van Geel, Sven, ....- (Leuven : Uitgeverij Acco, 2024)
De belangstelling voor mensen met een psychische kwetsbaarheid vanuit de media en de overheid is de laatste jaren toegenomen. De focus is hierbij komen te liggen op herstel en participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ergotherapie bij psychische kwetsbaarheid. Basisboek voor kwaliteitsvolle hulpverlening gebruikt het Canadian Practice Process Framework als kader om de vele taken en rollen van de ergotherapeut in de complexe wereld van de geestelijke gezondheidszorg te beschrijven. Competenties en referentiekaders worden steeds gekoppeld aan de praktijk van de ergotherapeut. Dat maakt het in de eerste plaats voor studenten, maar zeker ook voor mensen uit het werkveld, tot een overzichtelijk en breed naslagwerk. Verdere diepgang op de inhoud, oefeningen en casussen werden verwerkt binnen de digitale leeromgeving Sofia. Dit handboek is tot stand gekomen dankzij de intensieve en constructieve samenwerking tussen auteurs verbonden aan verschillende hogescholen en ergotherapeuten uit het werkveld.
Keywords: Psychische hulpverlening