Genderongelijkheid in Belgie : is de strijd gestreden? - Luyts, Mieke, ....-; Velghe, Zoë, ....- (Turnhout : Avansa Kempen vzw., 2024)
Genderongelijkheid zit zo diepgeworteld in onze cultuur dat we het amper herkennen. Genderongelijkheid is zichtbaar en tegelijk overal. Het afgelopen jaar (2024) deed Avansa Kempen in samenwerking met RoSa vzw, kenniscentrum voor gender en feminisme, onderzoek naar genderongelijkheidin België. De resultaten daarvan werden gebundeld in een nieuw rapport "Genderongelijkheid in België. Is de strijd gestreden?". De harde cijfers over verschillende thema's bewijzen dat we ook in ons land nog steeds te kampen hebben met genderongelijkheid. Eén van de belangrijkste conclusies uit het rapport is dat genderongelijkheid verweven is in elk domein van de samenleving, vaak onbewust, zonder dat we het doorhebben. Dit rapport wil het publiek debat aanwakkeren, aanzetten tot actie en pleiten voor meer genderbewustzijn.
Dit rapport over genderongelijkheid in België werd uitgevoerd door RoSa vzw, kenniscentrum voor gender en feminisme, in opdracht van Avansa Kempen, vzw.
Keywords: Genderongelijkheid; Rapport