Hangmakers in tien gemeenten : aan de slag met tieners en jongeren die rondhangen. - De Hangmakers, ....- (Antwerpen : De Hangmakers, 2024)
Rondhangen is oké. Rondhangen is een recht voor alle inwoners in de gemeente. Voor veel tieners en jongeren is het een essentieel deel van hun ontwikkeling. Toch wordt rondhangen vaak gezien als een probleem, bijvoorbeeld door buurtbewoners. We willen dat rondhangen voor lokale besturen normaal is én dat ze het stimuleren. Lees ons pleidooi vóór ‘hangjongeren’.
Deze publicatie kwam tot stand dankzij de steun van Vlaanderen, in het kader van het jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan (JKP), prioriteit 2 gezonde en leefbare buurten, en het actieplan 'Mee(r) naar buiten?!'.
Keywords: Jongeren; Rondhangen