Max 2B: natuur: B-stroom : leerwerkboek: set module 1, 2, 3, 4 - Stoelen, Tim, ....- (Brugge : Die Keure, 2024)
Bevat: Module 1:Materie en kracht - Module 2:Het uitscheidingsstelsel - Module 3: Het transportstelsel - Module 4: De voortplanting
Max-natuur neemt je leerlingen mee in de wetenschappelijke wereld en laat ze inzicht krijgen in wetenschappelijke concepten. Leerlingen leren natuurlijke verschijnselen en processen beter begrijpen en ontwikkelen het vermogen om doordachte en verantwoorde keuzes te maken in een duurzame samenleving. Modules Max-natuur bestaat uit modules met een vaste volgorde. Elke module werkt doelbewust naar een actieve, functionele opdracht toe. Daarbij heeft de methode heel uitdrukkelijk aandacht voor de leefwereld van de leerlingen. In Max-natuur wordt kennis opgebouwd vanuit de wetenschappelijke onderzoeksmethode, de leerlingen gaan daarmee zelf aan de slag. Waar relevant worden er doorheen de modules linken gelegd met de andere wetenschappelijke vakken. Zowel in de formulering van de opdrachten als in de lay-out staan eenvoud en eenduidigheid voorop. De lay-out is fris en er is voldoende interlinie. Waar mogelijk wordt de leerstof ondersteund aan de hand van speelse en humoristische illustraties. Max-natuur gebruikt pictogrammen die leerlingen structuur bieden bij hun opdrachten. De modules hebben een vaste volgorde en elke module behandelt een bepaald onderwerp doorheen een aantal vaste rubrieken.
Keywords: Natuurwetenschappen