Een goede start in jouw mentorklas : acitiviteiten voor positieve groepsvorming in de gouden weken - Koopman, Jelle, ....- (Huizen : Uitgeverij Pica, 2023)
De kans om goed te beginnen krijg je maar één keer! De eerste weken van het schooljaar zijn goud waard: dan wordt de basis gelegd voor een positieve sfeer in de klas. En dat draagt er weer aan bij dat leerlingen zich prettig voelen en beter presteren. Als mentor speel je hierin een cruciale rol: als jij in die eerste, gouden weken werkt aan een goede band met en tussen je leerlingen, heb je daar het hele jaar profijt van. In dit praktische boek lees je hoe je van jouw mentorklas een positieve groep maakt. Het biedt vele tips, kant-en-klare activiteiten en werkvormen voor de invulling van jouw mentorlessen in de gouden weken. Verder beschrijft Koopman beknopt hoe groepsdynamische processen werken, hoe je ouders betrekt bij de positieve groepsvorming en hoe je ook ná de gouden weken de groep positief houdt.
Keywords: Leerlingbegeleiding