Vakdidactiek Gezondheidszorg : de specifieke onderwijsaanpak in opleidingen voor de gezondheidszorg - Tanghe, Els, ....-; Brouwers, Melissa, ....- (Antwerpen : Gompel en Svacina bv, 2024)
Kwaliteitsvolle zorgverlening is een basisrecht voor elke zorgvrager. Opleidingen die zich richten op het opleiden van zorgprofessionals (kortweg: zorgonderwijs) dragen hier indirect aan bij. Als opleider zorgonderwijs vormgeven is prachtig. Tegelijkertijd zijn er ook uitdagingen op het vlak van de inhoud, de onderwijsaanpak en de specifieke maatschappelijke context. Dit boek focust daarom zowel op de concrete vakdidactische aanpak van het zorgonderwijs als op het bredere maatschappelijke en onderwijskundige kader. Zowel de onderwijsaanpak van theorie- en praktijkvakken als de stagebegeleiding en hun onderlinge interactie komen aan bod. In deze uitgave wisselen theoretische kaders en toepassingen elkaar voortdurend af. De talrijke (online beschikbare) voorbeelden maken de inhoud zeer concreet. De brede expertise van de auteurs in zowel de gezondheidssector als het onderwijs zorgt voor een rijke invulling. Dit boek is een aanrader voor iedereen die al lesgeeft en de eigen aanpak wil optimaliseren, voor toekomstige opleiders die kwaliteitsvol willen lesgeven, voor opleidingsverantwoordelijken, coaches van startende opleiders, … die inspiratie zoeken!
Keywords: Vakdidactiek gezondheidszorg