Taal in de natuur : taalonderwijs voor het jonge kind - Prins, Jannette, ....-; Hagenaar, Janneke, ....-; Poot, Astrid, ....- (Amsterdam : Boom, 2024)
Dat natuurbeleving goed is voor de motoriek en concentratie voor jonge kinderen, is bekend. Maar in hoeverre is natuur van belang voor taalontwikkeling? Onderzoekers van de Hogeschool Leiden, Thomas More Hogeschool en Erasmus Universiteit Rotterdam gingen met kinderen en hun juffen en meesters de natuur in om er te spelen. En ontdekten wat een geweldige bron aan inspiratie dit is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Een natuurrijke omgeving maakt ze spraakzamer en creatiever. Hoe jij dat in jouw lessen inzet, lees je in dit prachtig vormgegeven, inspirerende boek. Taal in de natuur reikt je de mogelijkheden aan van spelen in een natuurrijke omgeving. Je leest hoe je dat inzet voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het boek is rijk geïllustreerd, waardoor je zelfs al 'op papier' ervaart dat de natuur een rijke taal-leeromgeving is. Een omgeving waar kinderen rijke taal horen én rijke taal leren gebruiken. Dit praktische boek is voor pedagogisch professionals, leraren, meesters, juffen en ouders. Een boek om door te bladeren, om uit te proberen, om te lezen, om mee te nemen en op onderzoek uit te gaan.
Keywords: Taalonderwijs -- natuur