Focus is het nieuwe goud : efficiënt werken en stressvrij leven in een wereld vol afleiding - Geraerts, Elke, ....- (Tielt : Lannoo, 2024)
Het is nu of nooit om weer controle te krijgen over ons brein. Hoe vaak ben jij vandaag al afgeleid geweest van datgene wat je echt wilde doen? We leven in een wereld van continue connectiviteit, waar afleiding om iedere hoek schuilt. Onze eindeloze to-dolijsten en overvolle agenda zijn een genadeloze spiegel van hoe het er in ons hoofd aan toe gaat: we zitten voortdurend in overdrive en onze focus is compleet zoek. Geen wonder dat stress- en burn-outcijfers pieken als nooit tevoren. Nochtans weten we meer dan ooit wat we nodig hebben om veerkrachtig en gezond te blijven. Alleen lijkt ons overprikkelde brein al die kennis niet meer te kunnen behappen, laat staan in de praktijk om te zetten. Tien jaar na haar bestseller Mentaal kapitaal komt Elke Geraerts met een boek op maat van een generatie zonder aandacht. Ze combineert krachtige inzichten met praktische tools die meteen inzetbaar zijn. Haar doel? Onze focus opnieuw aanscherpen. Niet alleen door ons efficiënter en met meer aandacht te laten werken, maar ook - en vooral - door ons gericht te leren ontfocussen. Ben jij klaar voor een mentale revolutie?
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie