Een therapeutische reis : de kunst van het helen - De Botton, Alain, ....-; Vermeulen, Joris, ....- (Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2024)
Dit is een boek over ziek worden. Over de weg kwijtraken en alle hoop verliezen. Over het gevoel dat we onszelf en iedereen teleurgesteld hebben. Maar het is ook een boek over beter worden. Over de draad weer oppakken, nieuwe vormen van zingeving ontdekken en de terugweg naar verbinding en vreugde vinden. Alain de Botton neemt ons mee op zijn reis naar een gezonde geest; van crisis tot herstel, van de momenten waarop we beseffen dat het allemaal te veel wordt tot de dagen dat we eindelijk het gevoel hebben weer in balans te zijn. De kunst van het helen is zowel een bron van kameraadschap op onze eenzaamste momenten – of het nu gaat om een relatiebreuk, een tegenslag in onze carrière of om alledaagse zorgen – als een praktische gids om wanhoop om te zetten in hoop. We volgen allemaal onze eigen route naar herstel. Dit boek is voor iedereen die grip op de zijne wil krijgen.
Keywords: Levenskunst; Psychotherapie