Gegijzeld door jezelf : zeven sleutels voor krachtig en verbindend leiderschap - Vandenberghe, Steve, ....-; Ballings, Brigitte, ....- (Kalmthout : Pelckmans Uitgevers, 2024)
Plots ben je leider: uit roeping, uit ambitie, per toeval. Je gooit je volop in die nieuwe uitdaging en toch loop je tegen onvoorziene obstakels aan. Je trapt in de klassieke valkuilen en je demonen beginnen je onherroepelijk te achtervolgen. Met gevaar voor je (mentale) gezondheid. Bij Steve Vandenberghe – voormalig leerkracht en schooldirecteur, vandaag politicus – leidde dit in 2021 tot een zware burn-out. Via een coachingtraject ging Steve zijn kwelgeesten te lijf, leerde omgaan met zijn challenges, krabbelde recht en kwam weer in zijn kracht te staan. Dit is de authentieke kwetsbare getuigenis van de mens achter de politicus, gegijzeld door zichzelf. Brigitte Ballings, zijn coach, vriendin en vertrouwenspersoon, vult zijn verhaal aan met inzichten voor nieuwe, toekomstige en ervaren leiders. Een mix van openhartige anekdotes van een leider die geen enkel taboe uit de weg gaat en een doeboek voor de lezer op zoek naar strategieën om nooit meer gegijzeld te worden door zichzelf.
Keywords: Leidinggeven