Een ander leven - Moeyaert, Bart, 1964- (Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, 2024)
"In januari 1996 verrast Bart Moeyaert zijn zeventigjarige moeder met een verjaardagscadeau. Ze gaan samen drie dagen naar Parijs. Met deze citytrip als leidraad schetst Moeyaert niet alleen een intiem portret van zijn moeder, hij stelt ook vast hoe verbazend vaak Parijs in zijn leven is opgedoken, en hoe weinig hij zijn moeder over zijn leven heeft verteld. Aan de hand van brieven, foto's, herinneringen en dagboekfragmenten vertelt hij openhartig over zijn late coming of age - de zoekende periode na zijn vroege schrijversdebuut. Hij probeert antwoorden te vinden, onder andere op de vragen die hij zijn moeder in Parijs niet heeft gesteld."--
Keywords: Moeder-zoon relatie