Hoe maak ik een CAT : handleiding voor de verpleegkundige - Donachie, Kim, ....-; Michielsen, Leslie, ....-; Peters, Mirjam, ....- (Houtem : Bohn Stafleu Van Loghum, 2022)
Dit boek beschrijft stap voor stap hoe je een Critical Appraisal of a Topic (CAT) naar een verpleegkundig onderwerp uitvoert, op een leuke, eenvoudige ma nier, die niet veel tijd kost. Het boek helpt bovendien om de resultaten te koppelen aan de verpleegkundige praktijk. Het is daarmee essentieel voor alle (toekomstige) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verplegingswetenschappers die de verpleegkundige zorg willen laten aansluiten op evidence-based practice. Hoe maak ik een CAT. Handleiding voor de verpleegkunde geeft géén theoretische beschouwing van wetenschappelijk onderzoek en EBP, maar biedt juist praktische handvatten voor het uitvoeren van een kort literatuuronderzoek (CAT). Het neemt je aan de hand van praktische tips en voorbeelden mee in alle stappen van het CAT-proces. Bovendien geef Hoe maak ik een CAT je adviezen over het vertalen van een praktijkvraag naar een beantwoordbare onderzoeksvraag en over het systematisch zoeken, vinden, selecteren en beoordelen van wetenschappelijke artikelen. Je leert hoe je resultaten van je CAT kunt vertalen naar praktische aanbevelingen. Vervolgens geeft deze handleiding je handvatten bij het implementeren van een verandering in de praktijk.
Keywords: Literatuuronderzoek -- geneeskunde